Wie wil het schaats- en mutsmuseum bij Vinkeveen kopen?

Toon en Wil van Kempen in hun eigen museum.
Toon en Wil van Kempen in hun eigen museum. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
DE HOEF - Het is het kleinste museum van Midden-Nederland en het moet noodgedwongen de deuren sluiten. Het schaats- en mutsmuseum in De Hoef, bij Vinkeveen, wordt verkocht.
Eigenaars Toon en Wil van Kempen willen het museum van de hand doen omdat ze door hun leeftijd niet meer zo goed kunnen traplopen. En dus staat het museum Koud aan de dijk te koop.
"Ja de pronkstukken, dat zijn er nogal wat. Zo heb ik de koninginneschaats, dat is de schaats waar de Koninklijke Familie vroeger op geschaatst heeft. Van Ard Schenk hebben we de oranje wollen muts. Die droeg hij na de trainingen als hij bijvoorbeeld door Hamar liep", aldus Toon van Kempen.

SCHAATSEN

Het schaatsbloed zit echt in de familie en daarom doet het pijn dat ze het museum van de hand moeten doen. Zo is de zoon van Toon en Wil, Richard van Kempen, namelijk marathonschaatser.
"Ja, dat is met de paplepel ingegoten zeg maar. Richard, ging al mee toen hij vier jaar was naar de Jaap Edenbaan. En dan gingen we schaatsen op de recreatiebaan", aldus Van Kempen.
Hij hoopt het pand en de spullen van het museum de komende maanden te kunnen verkopen, het liefst aan een ander museum.

Van Kempen: "Ja de pronkstukken, dat zijn er nogal wat"
Verslaggever Robert Jan Booij neemt een kijkje in het museum
Het museum heeft een brede collectie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.