"Organisatie Woerdense 'Koeiemart' is een rommeltje"

WOERDEN - Winkeliers en kermisexploitanten in Woerden klagen steen en been over de organisatie van de 'Koeiemart' vorige week. Bij het historische evenement in de binnenstad waren winkels ingebouwd door kramen, stonden attracties van de kermis te dicht op elkaar en was de markt onhandig ingedeeld.
De gebrekkige aanpak heeft volgens deskundigen zelfs tot gevaarlijke situaties geleid. Zo kon de brandweer niet alle plaatsen bereiken en zouden kramen vluchtwegen hebben afgesloten. Een bak- en braadkraam stond zo dicht bij de kerk, dat een eventuele brand eenvoudig zou kunnen overslaan. De brandweer heeft de organisatie van de koeienmarkt erop aangesproken en zegt dat daar vervolgens niets mee is gebeurd.
Dit jaar lag de organisatie van de koeienmarkt, met een veekeuring, een kermis en een markt, voor het eerst in handen van de gemeente. Eerdere edities waren uitbesteed aan externe partners. Burgemeester Victor Molkenboer laat weten dat de kwestie tot op de bodem wordt uitgezocht. "Vooral op woensdag is geconstateerd dat bij de kermis en de markt in een aantal gevallen afwijkend gehandeld is met betrekking tot de regelgeving. We laten nu uitzoeken welke meldingen van de toezichthouder van de Veiligheidsregio op dinsdag en woensdag wel of niet zijn opgevolgd door acties en waarom niet is opgeschaald."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.