Instellingen

Utrechtse politici nu officieel Kamerlid

UTRECHT - Regiogenoten Matthijs Sienot van D66, Judith Tielen van de VVD en CDA'er Lenny Geluk-Poortvliet zijn vandaag beëdigd als Kamerlid. De Utrechtse politici krijgen een zetel omdat er met de nieuwe ministersploeg ruimte is ontstaan in de Kamerfracties.
In de Utrechtse gemeenteraad was Matthijs Sienot specialist op het gebied van duurzaamheid. Judith Tielen van de Utrechtse VVD-fractie had onder meer jeugd, sport en volksgezonheid in haar portefeuille. Lenny Geluk-Poortvliet komt uit het bestuur van de Statenfractie van het CDA en richt zich op ouderen.
Voor de vertrekkende Utrechtse raadsleden is opvolging. Aanstaande donderdag wordt Gertjan te Hoonte voor de VVD geïnstaleerd. Jelmer Schreuder neemt de vrijgekomen zetel van D66 in. Hij neemt de volledige portefeuille van Sienot over.
Bij de Tweede Kamerverkiezingen vielen de kandidaat-Kamerleden net buiten de boot. Omdat voormalig Kamerleden doorschuiven naar een ministerspost of functie als staatssecretaris komen ze alsnog in het parlement.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.