Instellingen

Aalgladde wisseltruc met nepsieraden drijft juweliers tot wanhoop

© Juwelier Rodewijk
ZEIST - In Zeist is opnieuw een juwelier slachtoffer geworden van een wisseltruc. Oplichters boden afgelopen donderdag gouden kettingen aan bij Juwelier Rodewijk aan de Slotlaan. Maar vlak voor de verkoop werd het pakketje goud verwisseld voor kunststof namaakjuwelen.
Toen de juwelier in de gaten kreeg dat het pakketje was omgeruild waren de oplichters al met de buit verdwenen. De schade bedraagt ruim 4.000 euro. De eigenaar is stomverbaasd. "Je ziet het niet. Eigenlijk wel heel erg knap wat ze doen, want ik was er helemaal op gebrand. Ik dacht, dit gaat me niet overkomen. En toch gebeurt het onder je ogen."

VEEL GEDUPEERDEN

Juwelier Rodewijk is het laatste slachtoffer in een lange reeks. In het hele land zijn juweliers en goudinkopers op deze manier opgelicht. Afgelopen zomer was een collega in Zeist, vlak om de hoek bij juwelier Rodewijk, nog de klos.
Ook bij Goudinkoop Zeist ging het afgelopen juni om twee oplichters en een soortgelijk zakje met gouden kettingen. De politie kamde de wijk uit maar de daders werden niet gevonden. Ook het recherchewerk liep dood. Volgens eigenaar Barry Smit zijn de oplichters professionals. "Dit is hun werk. Ze zijn blijkbaar beter in hun werk dan ik in het mijne."

BEELDEN

Toch is er hoop. Bij juwelier Rodewijk zijn haarscherpe beelden gemaakt van de oplichters. Eigenaar Niek Rodewijk hoopt dat de politie de beelden gaat gebruiken om de daders op te sporen.

Juweliers in Zeist wanhopig door wisseltruc

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.