Instellingen

N408 in Nieuwegein weer open na asbestbrand

© Verkeersinformatiedienst
NIEUWEGEIN - De N408 in Nieuwegein is weer open voor verkeer. De Laagravenseweg is sinds zondagavond afgesloten geweest vanwege een grote brand op industrieterrein De Liesbosch en het daarop volgende asbestonderzoek.
De provinciale weg zou eigenlijk vandaag rond 12.30 uur open gaan, maar alle werkzaamheden liepen uit. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn de wegen inmiddels schoongemaakt.
Het bermonderzoek gaat zo snel mogelijk beginnen, omdat die stukken nog niet gecontroleerd zijn op asbest. Nu er hekken zijn geplaatst kunnen asbestonderzoekers veilig aan de slag, terwijl automobilisten weer de weg op kunnen.

ASBESTDESKUNDIGE

Verwijderen van asbest in zo'n omvangrijk gebied is een lastige klus zegt asbestdeskundige Henk Onderstal: "Zeker bij de windsterkte van gisteren en vandaag had men er in mijn ogen wat meer mensen bij moeten zetten, dan weet je het sneller en dat is ook wel duurder. Maar des te sneller je dingen weet des te sneller kun je de burger ook informeren wat er aan de hand is."
Automobilisten hadden veel last van de afsluiting van de N408 in Nieuwegein. Ondernemers zijn ook nog altijd ontevreden over de afhandeling van de brand.
Gisteren is er wel een bijeenkomst op het gemeentehuis geweest en die verliep volgens één van de ondernemers goed. "Het was een vruchtbaar gesprek, maar vandaag is het weer hopeloos", aldus Bert van Walderveen van een bedrijf in versgoederen.
Volgens burgemeester Bakhuijs gaat het saneren van het hele gebied misschien wel dagen of weken duren.

Ook het asbestonderzoek ging vandaag door

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.