Instellingen

Contract met vervoerder Regiotaxi Utrecht beëindigd

© BRU/Erik van 't Woud
PROVINCIE UTRECHT - De gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht en de provincie Utrecht stoppen met De Vier Gewesten, de vervoerder van Regiotaxi Utrecht. In goed overleg is besloten het contract met het vervoersbedrijf te beëindigen, zo laten de drie partijen in een schriftelijke verklaring weten.
De Vier Gewesten regelt de Regiotaxi in Utrecht en Maarssen en kreeg de afgelopen tijd veel kritiek te verduren. Zo kwamen taxi's regelmatig te laat, ondanks de inzet van extra chauffeurs. Ook het aantal klachten is te hoog. Vorige maand drong de PvdA nog aan op vertrek van het vervoersbedrijf.
"De gezamenlijke conclusie is dan ook dat de klant het meest gebaat is met een nieuwe aanbesteding die gegund wordt aan een contractpartij die het opnieuw te definiëren niveau van de dienstverlening kan leveren", aldus de provincie Utrecht.
Het is de bedoeling dat de aanbesteding voor een nieuw vervoersbedrijf op 1 april 2018 is afgerond. De provincie laat weten tijdens de nieuwe aanbesteding extra aandacht te zullen schenken aan de knelpunten die momenteel spelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.