Zes bijzondere Utrechters vertellen levensverhaal in Tivoli

UTRECHT - Zondag is in TivoliVredenburg het evenement 'Waarheen leidt de weg'. Zes bijzondere Utrechters vertellen hun verhaal onder begeleiding van het Nederlands Kamerkoor en het Utrechtse Ensemble Insomnio.
Het is voor initiatiefnemer Ellen Blom niet de eerste keer dat ze zich verdiept in de bijzondere levens van Utrechters. Een aantal jaren terug maakte ze hierover een televisieserie. Ze wilde opnieuw bijzondere verhalen vertellen, maar deze keer onder begeleiding van het Kamerkoor.
'Waarheen leidt de weg' vertelt de levensverhalen van zes bewoners van Utrechtse buurten. Ieder met een andere (geloofs)overtuiging, achtergrond of levenspad.

ZELIHA

Een van die verhalen komt van de Turkse Zeliha. Zij maakte ontzettend veel ellende mee. Haar moeder pleegde zelfmoord, ze werd door de man aan wie ze was uitgehuwelijkt mishandeld en kreeg een zware depressie. Maar ze vocht zich terug tot de sterke vrouw die ze nu is. Ze wil met haar verhaal andere vrouwen inspireren.

HOESSEIN

Daarnaast vertelt Hoessein over zijn dochter die trouwde met een IS-strijder. Een teken voor Hoessein dat Allah hem op de proef stelt.

CORRIE

Daarnaast gelooft Corrie dat haar ziel kan groeien door goed te doen. Ze moet meerdere levens doorlopen om God te ontmoeten.
Deze en drie andere verhalen zijn op muziek gezet door vier hedendaagse componisten: Joost Kleppe, Willem Wander van Nieuwkerk, Gábor Tarján en Anke Brouwer. Het resultaat is een requiem: de traditionele mis voor iemand die overleden is.

Documentairemaakster: "Alle verhalen zijn zo indrukwekkend"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.