RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Winkels in Hoog Catharijne voortaan tot 20.00 uur open

1/2
UTRECHT - Winkels in Hoog Catharijne in Utrecht zijn vanaf vandaag alle dagen behalve zondag tot 20.00 uur open. Ondernemers zijn verplicht zich aan deze openingstijden te houden. Doen zij dit niet, dan riskeren zij een boete.

"Een verruiming van de openingstijden is iets dat al langere tijd leeft bij bezoekers en huurders van Hoog Catharijne", zegt Sarah Vehmeijer van Klépierre, de eigenaar van het winkelcentrum. "Dat heeft te maken met het veranderende retaillandschap."


KRITIEK

Volgens Klépierre zijn de meeste ondernemers blij met de nieuwe openingstijden, toch is er ook kritiek van kleine winkeliers. "Ik werk bij een kleine banketbakkerij in Hoog Catharijne, dus die nieuwe tijden zijn best moeilijk", vertelt een werkneemster van de winkel.

"We worden verplicht om tot 20.00 uur open te zijn, anders riskeert de eigenaar een boete. Ook voor de thuissituatie is het moeilijk: je zit met het avondeten en met kinderen thuis, dus zij moeten voortaan hun eten zelf klaarmaken omdat ik langer door moet werken."

Kleine ondernemers klagen ook dat ze extra personeel in dienst moeten nemen om 's avonds open te kunnen blijven. Extra personeel betekent ook extra kosten. Een enkele ondernemer is daarom in gesprek gegaan met Klépierre.

"De nieuwe sluitingstijd is een verplichting die we hebben ingevoerd na overleg met de winkeliers. Mocht het zijn dat individuele winkels er moeite mee hebben, dan gaan we samen in gesprek om te zien hoe we het probleem kunnen oplossen", aldus Vehmeijer.

De eigenaar van Madame Cocos ziet juist mogelijkheden. "Een hoop van mijn klanten komen pas rond 18.30 uur voorbij, dan kan ik ze dus 's avonds ook voorzien. Ik plan gewoon mijn personeel overdag in en ik sluit zelf af."


WINKELEN

Utrechters zijn blij met de extra tijd die zij 's avonds krijgen om te shoppen in Hoog Catharijne. "Na het werk kom ik vaak door het winkelcentrum en dan is alles al gesloten", zegt een bezoeker van het winkelcentrum. "Overdag heb ik nooit tijd en 's ochtends vroeg zijn winkels nooit open, dus voor mij is dit ideaal."

"We zijn soms pas om 17.00 uur klaar op school, nu kunnen we toch nog gaan winkelen", vertelt een scholiere. "Je hebt wel koopavonden, maar nu heb je daar gewoon meer tijd voor."

Aankomende tijd voert Kléppiere campagne om de verruimde openingstijden onder de aandacht te brengen. Doel is dat ook andere winkels in de binnenstad op ten duur langer openblijven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -