Instellingen

Herstel stadhuis Woerden kost 1,4 miljoen euro

© RTV Utrecht
WOERDEN - Een flinke financiële tegenvaller voor Woerden: de gemeente moet 1,4 miljoen euro extra uittrekken voor het nieuwe stadhuis.
Eerder deze maand werd al duidelijk dat de bouw duurder zou uitvallen en dat de opleveringsdatum moet worden uitgesteld. Waarschijnlijk is het gebouw pas in november 2018 klaar, zo is nu bekendgemaakt. Enkele maanden later dan gepland.
Het nieuwe stadhuis wordt gebouwd op het geraamte van het oude pand. Maar dat geraamte heeft veel verborgen gebreken. Muren staan anders dan op de bouwtekeningen is beschreven en er is asbest en bodemverontreiniging.
In 2015 oordeelde de gemeenteraad dat de kosten van het nieuwe stadhuis niet hoger mochten zijn dan die van het huidige pand. Even leek het erop dat de komst van het nieuwe gebouw een financieel voordeel zou opleveren, maar de huidige tegenvallers zorgen ervoor dat dat toch niet het geval is.
Het stadhuis wordt volledig vernieuwd nadat eerst was geprobeerd het gebouw te renoveren. Dat ging helemaal mis in mei toen bij de werkzaamheden een gedeelte instortte en een bouwvakker om het leven kwam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.