Instellingen

Amersfoorts taxibedrijf Bestax vraagt faillissement aan

AMERSFOORT - Taxibedrijf Bestax in Amersfoort heeft haar faillissement aangevraagd. Dat schrijft het bedrijf in een verklaring op haar website. De situatie bij het Amersfoortse bedrijf was naar eigen zeggen al enkele jaren noodlijdend. Doordat grote vervoerscontracten tegen te scherpe tarieven zijn uitgevoerd, verloor het bedrijf al haar reserves.
"Al eerder besloot Bestax niet langer tegen ongezonde tarieven het leerlingenvervoer uit te willen voeren. De hoge eisen vanuit gemeenten en ouders enerzijds en de onder druk staande tarieven anderzijds, zorgden ervoor dat het leerlingenvervoer in de afgelopen jaren zeer verliesgevend was. Deze verliezen hebben de financiële reserves van Bestax zwaar aangetast", stelt het bedrijf.

ONZEKER

Door het dreigende faillissement is voor de 150 medewerkers een onzekere tijd aangebroken, erkent het bedrijf. "Veel van de personeelsleden zijn al tientallen jaren bij Bestax in dienst. Reden ook dat er tot het laatst getracht is het bedrijf in leven te houden. Helaas is er financieel geen ruimte meer om Bestax door te laten gaan."
Het UWV neemt de salarisverplichtingen van Bestax over, zodat de 150 personeelsleden alsnog hun salaris ontvangen. Er wordt gezocht naar een overnamekandidaat.

PIJN IN HET HART

Besseling laat weten dat het met de andere bedrijfsonderdelen wel goed gaat. "Door met pijn in het hart Bestax los te laten heeft vervoersbedrijf Besseling hele goede verwachtingen de touringcarafdeling, de koeriersafdeling en de onderhoudsgarage voort te laten bestaan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.