GroenLinks Utrecht niet eens met vuurwerkplan gemeente

UTRECHT - Utrecht heeft de komende jaarwisseling vijf dierenverblijven aangewezen als vuurwerkvrije zone. Ook controleren de politie en de gemeente oudejaarsnacht extra op overlast door illegaal vuurwerk.
Het college hoopt met onder meer deze plannen de vuurwerkoverlast in de stad aan te pakken. Maar coalitiepartij GroenLinks vindt dat het niet ver genoeg gaat. De fractie hamerde juist op veel strengere maatregelen, zoals knalvrije plekken rond scholen en zorgcentra.
"Ik roep mensen op, die de komende tijd toch overlast ondervinden, om te blijven mailen naar de gemeenteraad. Want het geluid van deze mensen die er last van hebben, moet toch gehoord blijven worden in de stadhuis", aldus raadslid Steven de Vries.
Het afsteken van vuurwerk staat al een paar jaar ter discussie. Uit een draagvlakmeting van de gemeente Utrecht bleek afgelopen zomer dat 62 procent van de inwoners voor een vuurwerkverbod voor particulieren is in combinatie met een centrale vuurwerkshow.
Acht van de 26 gemeenten in de provincie Utrecht hadden tijdens de vorige jaarwisseling vuurwerkvrije zones, vooral bij zorgcentra, ziekenhuizen, kinderboerderijen en winkelcentra.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.