Nieuwegeinse raad praat met bewoners over bestemmingsplan City

NIEUWEGEIN - De gemeenteraad in Nieuwegein gaat in gesprek over de nieuwe plannen voor City, de binnenstad van Nieuwegein. Ook bewoners worden uitgenodigd om mee te praten over het bestemmingsplan.
De gemeente heeft een zogeheten 'Koersdocument' vastgesteld. Daarin staan de ambities voor de komende vijf tot tien jaar. Duurzaamheid is daarin het belangrijkste thema. Ook wil de gemeente meer focussen op de behoefte aan woningen, zonder dat Nieuwegein daarvoor groen hoeft in te leveren.
Voorafgaand aan de raadsvergadering van 23 november, waarin het Koersdocument City ter besluitvorming wordt behandeld, is er een commissievergadering op donderdag 9 november. De raadscommissie Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) bereiden dan de raadsvergadering voor.

AANWEZIG

Bewoners kunnen bij deze commissievergadering op 9 november aanwezig zijn. Het raadsvoorstel wordt waarschijnlijk rond 21.15 uur besproken. Bewoners kunnen aan de vergadertafel plaatsnemen en meedoen aan het gesprek met de commissieleden, het college en andere betrokkenen.
Als bewoners van deze uitnodiging gebruik willen maken, kunnen ze mailen naar griffie@nieuwegein.nl of bellen via 14030 en dan vragen naar de griffie. Bewoners die enkel komen luisteren hoeven zich niet aan te melden. Tijdens de raadsvergadering op 23 november is het niet meer mogelijk om een mening te geven, maar kunnen bewoners de discussie op de publieke tribune te volgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.