OM: bso-medewerker Bart C. verdacht van ontucht met zes meisjes

DE BILT - Bart C., de verdachte in de ontuchtzaak op een buitenschoolse opvang in De Bilt, zou ontucht met zes jonge meisjes hebben gepleegd. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag laten weten.
De man moet dinsdag voor het eerst voor de rechter verschijnen. Het gaat dan om een niet-inhoudelijke zitting, want het onderzoek naar de 27-jarige medewerker van de buitenschoolse opvang Partou loopt nog.

ONZEDELIJKE HANDELINGEN

C. wordt ervan verdacht tussen 1 januari 2016 en 8 augustus 2017 zes kinderen te hebben gedwongen onzedelijke handelingen bij hem te verrichten. Hij wordt ook verdacht van het laten zien van zijn geslachtsdeel aan een zevende kind.
De slachtoffers zijn meisjes die op de opvang zaten en daar aan de zorg van de verdachte waren toevertrouwd. Bij alle feiten is er sprake van een situatie waarbij de verdachte op de opvang onzedelijke handelingen door de kinderen bij zichzelf heeft laten verrichten.

AANHOUDING

C. werd in augustus aangehouden voor ontucht met twee zusjes na een aangifte van een ouderpaar. Deze zaak heeft hij bekend. Na zijn arrestatie meldden nog meer ouders zich bij de zedenrecherche en zijn er nieuwe aangiften gedaan, stelt het OM. Kort na zijn aanhouding deed de verdachte een zelfmoordpoging in zijn cel in Almere en belandde in het ziekenhuis.
Het nieuws over C. kwam voor veel ouders in De Bilt als een schok. De man, die op de sport-bso werkte, was bij velen erg geliefd en had goede beoordelingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.