Pijlsnelle fotograaf gezocht voor bijzondere vogel in centrum Utrecht

UTRECHT - Het Universiteitsmuseum in Utrecht zoekt goede fotografen die het voor elkaar kunnen krijgen om een bijzondere ijsvogel te fotograferen. Het dier heeft zich net weer genesteld in de Oude Hortus in het centrum van de stad.
Omdat de vogel zo snel vliegt, krijgen de museummedewerkers 'm zelf niet op de foto. Mensen die ervaring hebben met het fotograferen van snel bewegende objecten kunnen mailen naar communicatie.museum@uu.nl.
De aanwezigheid van de ijsvogel in zo'n drukke omgeving is bijzonder. De schuwe vogel komt normaal gesproken alleen voor in stille groene gebieden. Toch is hij al vaker gezien in het natuurgebiedje tussen de Lange Nieuwstraat en de Nieuwegracht.
"Deze ijsvogel bevestigt dat de Oude Hortus een bijzondere groene oase in de stad is", zegt tuinman Henk Nokkert. "In de ochtend zie ik hem wel eens. Meestal op de tak boven de vijver te loeren naar visjes. Of je hoort een plons en ziet dan een blauwe flits voorbij vliegen."
"Als je deze vogel wilt spotten, moet je in de ochtend komen. Dan heb je de grootste kans." De Oude Hortus is iedere dag open van 10 tot 17.00 uur. Bezoekers betalen 2,50 euro toegangskosten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.