Goedgemutste ouderen breien in de trein

PROVINCIE UTRECHT - "Insteken, omslaan, doorhalen, af laten glijden", klonk het in de coupés vandaag. In de trein van Eindhoven naar Utrecht leerde een aantal pientere ouderen de treinreiziger een lesje breien voor het goede doel.
De 'Goedgemutste Breicampagne' is een initiatief van het Ouderenfonds. "Wij zetten ons in voor de één miljoen eenzame ouderen in Nederland, door duizenden mutsjes te breien", vertelt Jytte Reichert.
De mutsjes komen op plastic sapflesjes die vanaf december in de winkel liggen. "Wij krijgen 20 cent voor elk verkochte smoothie, zodat we leuke uitjes voor eenzame ouderen kunnen organiseren."

EENZAAM

Eén van de breisters is de 88-jarige mevrouw Ottevanger. "Ik ben zelf niet eenzaam, want ik heb genoeg hobby's en mensen om me heen. Maar ik ben wel eens alleen", vertelt ze met een grote glimlach op haar gezicht. "Breien houdt me van de straat."
De breitrein rijdt al voor de dertiende keer door Nederland. Dit jaar is het doel om een recordaantal van 150.000 mutsjes te maken. Op de website degoedgemutstebreicampagne.nl staat meer informatie over hoe u thuis mee kunt doen met de actie.

Mevrouw Ottevanger heeft de grootste lol tijdens het breien.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.