Instellingen

Schattig Veenendaals meisje (11) is keiharde vechtmachine

© RTV Utrecht
VEENENDAAL - De 11-jarige Nawal El Amouri is afgelopen week wereldkampioen thaiboksen geworden. Het Veenendaalse meisjes was de beste in haar leeftijds- en gewichtsklasse (onder 32 kilo).
In de studio van UVandaag ziet ze er schattig uit, zoals de meeste meisjes van haar leeftijd. Maar hoe anders is het als de wedstrijdbeelden worden ingestart. Nawal schopt en slaat erop los.
Vooral haar traptechniek is uitmuntend, als we de kenners moeten geloven. Nawal is niet alleen goed in thaiboksen, maar ook in K1-vechten. In die categorie werd ze ook al wereldkampioen.
In UVandaag ontvouwt Nawal haar toekomstplannen. "Ik heb één keer van een meisje uit Ierland verloren. Zij komt uit een andere gewichtsklasse. Volgend jaar wil ik van haar winnen."
De 11-jarige Veenendaalse mocht van haar ouders alle sporten uitproberen nadat ze haar zwemdiploma haalde. Toen ze met vechtsporten in aanraking kwam, was ze gelijk verkocht.
De laatste tijd trainde ze vooral in haar woonplaats Veenendaal, maar nu gaat ze drie keer per week oefenen in Rotterdam. Als haar ontwikkeling zich zo doorzet komt de nieuwe Germaine de Randamie mogelijk ook uit onze provincie.

Nawal El Amouri, de nieuwe Germaine de Randamie.
Beelden van de wedstrijd van Nawal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.