Instellingen

Cultuurcentrum Spectrum moet dicht: vloer mogelijk onveilig

© Gemeente Veenendaal
VEENENDAAL - Burgemeester Piet Zoon van Veenendaal heeft besloten om cultuurcentrum Spectrum en het deel van parkeergarage Tricotage onder dit pand per direct preventief te sluiten. De vloer is er mogelijk niet veilig.
Naar aanleiding van het bezwijken van parkeerdekken van een in aanbouw zijnde parkeergarage in Eindhoven, zijn ook de vloeren van gebouw Tricotage onderzocht. Daar is gebruik gemaakt van hetzelfde type vloeren.

INSPECTIE

Voor een deel van de derde en vierde verdieping van cultuurcluster Spectrum is verdere inspectie nodig om te onderzoeken hoe groot het veiligheidsrisico is. Ook het deel van de parkeergarage onder cultuurcluster Spectrum wordt uit voorzorg afgesloten. De gemeente Veenendaal laat onderzoek uitvoeren als eigenaar van het pand.
"Zolang er voor Spectrum geen absolute duidelijkheid is over de veiligheid van de twee vloerdelen op de derde en vierde verdieping, blijft het pand preventief gesloten", aldus burgemeester Piet Zoon. "Er is geen direct gevaar dat de vloeren bezwijken, echter wil ik de veiligheid van gebruikers en bezoekers kunnen garanderen. In een gesprek heb ik mijn besluit toegelicht aan direct belanghebbenden."
In overleg met de gebruikers van cultuurcentrum Spectrum worden alternatieve locaties voor de activiteiten gezocht. Het is niet duidelijk wanneer het pand en de parkeergarage weer open kunnen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.