Mariniers zoeken vermiste chef-kok Edwin Takens

SOEST/BAARN - In het Baarnse Paardenbos is de zoekactie naar de vermiste Edwin Takens (48) uit Soest vanmiddag opgeschaald met tien mariniers. Agenten met honden en negen politieruiters zochten eerder vandaag naar de chef-kok. De mariniers sloten om 15.00 uur aan. Na een uitgebreide briefing trokken zij het bos in nabij Paleis Soestdijk.
Aan het eind van de middag werd de operatie gestaakt, omdat het te donker werd. De politie zal de zoekactie morgen hervatten.

ERNSTIGE ZORGEN

Op de parkeerplaats bij het Paardenbos vond de politie gisteren de witte Renault Kangoo van de sinds dinsdag vermiste man. Inmiddels is de wagen weggesleept. Een woordvoerder van de politie liet eerder vandaag weten dat er ernstige zorgen zijn over het welzijn van de man.
Een omwonende kent Takens van zijn wandelingen door het bos. "Hij kent het hele gebied als zijn broekzak", vertelt de vrouw aan RTV Utrecht. De honden van de man kent ze als erg luidruchtig. "Als hij zijn honden bij zich had dan zouden die toch zo gevonden moeten zijn. Die hoor je van verre aankomen."
Een vrouw die in het gebied haar honden uitliet, zegt Takens daar ook vaker te hebben gezien. "Het is een rustige en vriendelijke man", vertelt ze.

SIGNALEMENT

Takens vertrok dinsdag vanaf zijn huis en kwam niet meer terug. Hij is kaal en is opvallend lang. Op het moment van zijn verdwijning droeg hij een blauwe spijkerbroek, donkerblauwe schipperstrui, bruine outdoorschoenen en mogelijk een bruine jas van het merk Fjall Raven.
De verdwenen inwoner van Soest heeft een cateringbedrijf en werkt ook als chef-kok bij het Bimhuis in Amsterdam. Hij zou sinds afgelopen zomer ook een restaurant in Almere hebben.

Grote zoektocht naar vermiste chef-kok Edwin Takens

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.