Instellingen

UU en Tivoli organiseren praatsessies over arbeidsmarkt

© Roos Koole ANP
UTRECHT - Hoe zorg je dat je interessant blijft voor werkgevers? En nemen robots in de toekomst ons werk over? Dat zijn twee van de vragen die vanavond aan de orde komen in TivoliVredenburg.
Het muziekpaleis organiseert samen met de Universiteit Utrecht een serie van drie avonden over de toekomst van werk. Op de eerste bijeenkomst wordt er gesproken over ongelijkheid op de arbeidsmarkt.

ARBEIDSMARKT

Zo is er aandacht voor flexwerkers, 50-plussers en mensen met een migratieachtergrond. Paul Boselie is hoogleraar en ook één van de mensen die over dit onderwerp gaat praten.
"De arbeidsmarkt kan sterk veranderen en bepaalde functies verdwijnen. En daar heb je als werkgever een verantwoordelijkheid in. Je moet er op inspelen en mensen helpen. Om ze vooral niet kwestbaar te maken", aldus de hoogleraar.

ACTUEEL THEMA

De tweede avond op 18 januari staat in het teken van de toekomstige vaardigheden van de werknemer. En op 15 maart staan de man-vrouw-verhoudingen op de werkvloer centraal.
"De Universiteit Utrecht vindt het belangrijk om ook buiten de muren van de universiteit maatschappelijk actuele thema's aan te kaarten. Werk heeft een belangrijke plaats in het leven van mensen", aldus Paul Adriaanse, werkzaam bij de Universiteit Utrecht en initiatiefnemer van de discussieavonden.

Hoogleraar: "De arbeidsmarkt kan sterk veranderen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.