RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Voor de rust moet je geen schaapherder worden"

1/2
NIEUWEGEIN - Steeds vaker verkiezen provincie en gemeenten begrazing door schapen boven grasmaaiers. Het is goedkoper en beter voor de natuur. Een schaapherder die een groot deel van het jaar met zijn kudde in onze provincie loopt is John Sterrenburg. Margreet loopt met hem mee.

"Het is begonnen als pure hobby", vertelt John aan Margreet. "Ik had twee bordercollies en daar trainde ik mee, met een paar schaapjes. Inmiddels heb ik een kudde van 600 schapen. Da's geen hobby meer. Dat is echt keihard werken."

Veel mensen denken dat een schaapherder een stressvrij leven leidt, met veel tijd voor zitten en wachten, maar dat vooroordeel lacht John snel weg: "Ik zou het willen! Behalve dat ik loop met de schapen, let ik op hun gezondheid, ben ik zelfstandig ondernemer met veel administratie en word ik er niet rijk van. Voor de rust moet je dus zeker geen schaapherder worden!"

"Maar een prachtig vak is het wel", gaat John verder. "Ik ben nooit ziek, heb in november nog een bruine kop, sta de hele dag in de natuur en doe wat ik het liefste doe."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -