Instellingen

Inbreker treft de verkeerde in Utrechts zorgcomplex

© Roos Koole
UTRECHT - De politie heeft een inbreker aangehouden in een zorgcomplex aan de Winklerlaan in Utrecht. De verdachte wilde vermoedelijk zijn slag slaan in een bejaardenwoning, maar liep het verkeerde 'slachtoffer' tegen het lijf. De bewoner was namelijk geen hulpbehoevende oudere, maar een vitale veertiger.
Wijkagent Dennis Schuring was bij de aanhouding. "De inbreker wist gisteravond rond 22.30 uur het complex binnen te sluipen", vertelt hij aan RTV Utrecht. "Daar probeerde hij om een deur van een appartement te forceren. Wat de verdachte vermoedelijk niet wist, is dat het gebouw ook bewoond wordt door jongere mensen."
De bewoner van het appartement is een man van 46 jaar en hoorde dat er aan zijn voordeur werd gerommeld. "Hij is erop afgegaan. De inbreker probeerde nog weg te rennen, maar de bewoner wist hem vast te pakken en heeft toen de politie gebeld", aldus Schuring.
Agenten hebben de man aangehouden. De wijkagent prijst de alerte houding van de bewoner. "Het is fijn dat mensen scherp zijn en op deze manier een inbreker weten te overmeesteren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.