Verdachte moord Romy volgende week voor de rechter

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De 14-jarige jongen die verdacht wordt van de moord op Romy uit Hoevelaken, hoort volgende week vrijdag welke straf het Openbaar Ministerie tegen hem eist. De rechtbank in Utrecht heeft de hele dag uitgetrokken voor de zaak.
Omdat de verdachte minderjarig is, wordt de zaak achter gesloten deuren behandeld. De jongen heeft bekend dat hij de 14-jarige Romy seksueel heeft misbruikt en daarna heeft gedood. Ze kenden elkaar van school in het Gelderse De Glind.
Het lichaam van Romy werd op 2 juni gevonden in een sloot in Achterveld. De verdwijning en de dood van het jonge meisje veroorzaakten veel ophef. Ook omdat tegelijkertijd de 14-jarige Savannah uit Bunschoten verdween.
Het lichaam van Savannah werd enkele dagen later gevonden in het water bij een industrieterrein in Bunschoten. Een 16-jarige jongen uit Den Bosch zit hiervoor vast. Die zaak wordt later deze maand behandeld. Het is volgens een woordvoerder van de rechtbank nog niet bekend of die zaak ook achter gesloten deuren behandeld wordt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.