Koning in Utrecht voor 50-jarig jubileum stichting Rutgers

UTRECHT - Van morning afterpil tot ondersteuning van ouders bij de seksuele opvoeding. Al jaren zet de stichting Rutgers zich in voor seksuele gezondheid. Vandaag bestaat de Utrechtse stichting 50 jaar en dat werd gevierd met een koninklijk tintje: Koning Willem-Alexander kwam naar de Nicolaïkerk voor de viering van het jubileum.
Het werk van de stichting is in al die jaren behoorlijk veranderd, zegt directeur Ton Coenen. "Dat was een hele andere tijd. Het was midden in de seksuele revolutie in Nederland. En ook een tijd dat echt de grenzen werden opgezocht van seksuele rechten. Zeker op het gebied van voorlichting en toegang tot anticonceptie, dat was helemaal niet zo vanzelfsprekend."
Nog steeds geeft Rutgers seksuele voorlichting. 1 op de 3 scholen in Nederland werkt met hun lespakketten. Maar Rutgers houdt zich ook bezig met grotere thema's, zoals seksueel geweld. "Nu ook met die hele #MeToo-campagne zie je dat rondom seksueel geweld nog zoveel taboe zit, daar is echt een enorme slag te maken."
Tijdens de viering van het jubileum vandaag werd niet alleen teruggekeken, maar ook vooruit gekeken naar de toekomst. Directeur Coenen sprak de hoop uit dat ook over vijftig jaar er nog altijd goede voorlichting gegeven wordt aan jongeren. "Misschien meer via social media dan via de scholen."

Directeur Ton Coelen van Rutgers
Koning bij 50-jarig jubileum Stichting Rutgers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.