Koolmonoxidelek bij horecazaak in Utrecht

UTRECHT - Een horecazaak en enkele woningen aan de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht zijn vanavond korte tijd ontruimd vanwege een koolmonoxidelek. Volgens buurtbewoners ontstond het lek ergens in de woningen boven de horecazaak.
Drie mensen kregen klachten en werden licht in hun hoofd, meldt de brandweer. Twee van hen zijn voor de zekerheid meegenomen naar het ziekenhuis maar konden na controle terug naar huis.
De brandweer weet niet exact waar het lek is ontstaan. Het gaat waarschijnlijk om de kachel of de frituurinstallatie. De eigenaar van het pand heeft van de brandweer het advies gekregen om een expert naar de apparaten te laten kijken.

KOOLMONOXIDE

Koolmonoxide wordt vaak een sluipmoordenaar genoemd door de brandweer. Je proeft of ruikt het niet, maar het kan grote gevolgen hebben als je het inademt.
In eerste instantie krijgen mensen verschijnselen die lijken op een griepje. Lichte hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid. Maar bij hoge concentraties kunnen er ernstigere symptomen optreden zoals bewusteloosheid, coma en blijvende hersenschade met mogelijk zelfs overlijden als gevolg.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.