Eerste beeld langs 'De Stijl fietsroute' onthuld

Vlnr: Marco Grob (Centraal Museum), Bertien Houwing (wethouder Amersfoort), Marcel Fluitman (wethouder Zeist), Mariëtte Pennarts (gedeputeerde), Boris Tellegen (kunstenaar), Paul Baltus (directeur Amersfoort in C) en Quinten Peelen (KF Hein).
Vlnr: Marco Grob (Centraal Museum), Bertien Houwing (wethouder Amersfoort), Marcel Fluitman (wethouder Zeist), Mariëtte Pennarts (gedeputeerde), Boris Tellegen (kunstenaar), Paul Baltus (directeur Amersfoort in C) en Quinten Peelen (KF Hein). © Provincie Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Gedeputeerde Mariëtte Pennarts heeft samen met de cultuurwethouders van vijf deelnemende gemeenten het eerste beeld van de 'De Stijl snelfietsroute' onthuld. Op de route van Amersfoort naar Utrecht komen tien beelden van kunstenaar Boris Tellegen te staan.
De fietsroute verbindt twee steden met elkaar die een link hebben met de kunststroming De Stijl, die dit jaar honderd jaar bestaat. Zo is Amersfoort de geboortestad van Piet Mondriaan en werd Gerrit Rietveld in Utrecht geboren.
De kunstwerken zijn ruim 6,5 meter hoog en lijken op grenspalen, totempalen of heipalen. Nog dit jaar worden ook de beelden langs de route in Utrecht en Soest geplaatst. In het voorjaar moeten alle kunstwerken een plekje hebben gekregen.
De aanleg van de fietsroute start later en moet voor een snellere verbinding tussen Utrecht en Amersfoort zorgen. De route is 19 kilometer lang en start vanuit Utrecht op de Kleine Singel. Het einde is bij station Amersfoort.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.