Instellingen

Syntus: Geen structureel probleem met alarmknop in bus

UTRECHT - Busbedrijf Syntus in Utrecht ontkent dat er structurele problemen zijn met de alarmknop in hun bussen. In De Telegraaf klagen chauffeurs vandaag dat de noodknop 'stelselmatig niet werkt'.
"We krijgen soms signalen dat een noodknop niet werkt, althans in de ogen van de chauffeur. Dit komt omdat het signaal door de lucht gaat. Dan kan het dus soms zijn dat er even geen verbinding is. Helaas is dat met alle zendapparatuur zo", aldus een woordvoerder.

GEEN INCIDENTEN

Syntus zegt dat er geen structurele problemen bekend zijn. "Sterker nog: er zijn bij ons geen incidenten bekend waarbij het alarmpedaal niet gebruikt kon worden op het moment dat er een noodgeval was."
In De Telegraaf maken chauffeurs zich vooral zorgen omdat de agressie in het openbaar vervoer schrikbarend toe zou nemen. "Dronken en doorgesnoven aso's breken op stapavonden de boel af. Zwartrijders en crimineeltjes hebben vrij spel. Als we hen daar op aanspreken, kunnen we klappen krijgen", vertelt een chauffeur.

NIEUWE CHAUFFEURS

Syntus vermoedt dat de klachten vooral van nieuwe buschauffeurs komen. "We hebben de afgelopen tijd een hoop nieuwe mensen aangenomen. Wij merken dat voor een aantal chauffeurs daardoor nog niet duidelijk is hoe dit systeem werkt. Dit leidt tot een perceptie die niet juist is."
De vervoerder gaat de werking van het alarmsysteem daarom opnieuw onder de aandacht brengen bij de chauffeurs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.