Optisport blijft zwembad De Wetering in Houten uitbaten

HOUTEN - Optisport mag zwembad De Wetering in Houten blijven exploiteren. De gemeente Houten kon kiezen uit meerdere partijen die interesse hadden. Het plan van Optisport om het zwembad duurzamer te maken en het buitenbad weer in gebruik te nemen zag er het beste uit.
Deze week liet CDA-wethouder Kees van Dalen al weten dat de kans groot is dat het diepe buitenbad komende zomer weer open gaat. Nu is dus bekend dat Optisport daarvoor moet gaan zorgen.

DUIKTOREN

Om het buitenbad met duiktoren staat al jaren een hek en het bad is leeg. Alleen het pierenbadje met de glijbaan is in de zomermaanden open. Destijds moest het bassin dicht vanwege bezuinigen door de gemeente.
Manager Steven van Vliet van Optisport is blij. "De afgelopen jaren hebben we het zwembad in beheer gehad en nu dat voortgezet wordt kunnen we aan de slag met de plannen die we hebben. Zo willen we onderzoeken of we een waterspeeltuin kunnen realiseren."

POMPEN

Van Vliet plaatst overigens kanttekeningen bij de belofte van wethouder Van Dalen dat het buitenbad zo snel alweer open kan. "Er moet veel aan het zwembad gebeuren en dat kost geld. De leidingen en de pompen zijn jaren buiten bedrijf geweest en de bodem is kapot."
Optisport zegt dat het bedrijf alleen kan beloven zo snel mogelijk te werken. "We hebben de intentie om het bad te openen, maar we waren niet blij met de manier waarop de gemeente Houten heeft gecommuniceerd. We wisten niet dat we de gunning binnen hadden terwijl er al wel over gepraat werd." Volgens Van Vliet is die kwestie inmiddels besproken en is de kou nu weer uit de lucht.

RAADSBESLUIT

De Houtense gemeenteraad moet het college formeel nog goedkeuring geven voor de nieuwe, goedkopere overeenkomst met Optisport, maar dat lijkt een formaliteit. Bewoners haalden eerder bijna
op om het zwembad open te houden en de verwachting is dat met de verkiezingen in aantocht geen partij de deal zoals die er nu ligt zal blokkeren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.