OM eist 3 en 5 jaar cel voor straatrace waar Fleur bij om het leven kwam

UTRECHT - Een 54-jarige man uit Loosdrecht en zijn 33-jarige zoon hebben vandaag celstraffen van vijf en drie jaar tegen zich horen eisen vanwege een dodelijk ongeluk, maart vorig jaar. Volgens het Openbaar Ministerie hielden de twee die avond een straatrace. De 19-jarige Fleur Balkestein uit Hilversum werd aangereden en kwam om het leven.
Het OM zei vandaag dat de vader ruim 160 kilometer per uur reed op de smalle en onoverzichtelijke Loosdrechtsedijk. Hij was bovendien onder invloed van alcohol. Met zijn Porsche reed hij Fleur aan, die vanuit een oprit de weg op draaide. Zij raakte ernstig gewond en bezweek twee weken later aan haar verwondingen.
"Waanzinnige snelheden, drie keer sneller dan de toegestane snelheid", benadrukte het OM vandaag. Volgens de officier van justitie kenden de twee mannen de weg en wisten ze dat die smal was met allerlei uitritten. "Het was donker, binnen de bebouwde kom en er was verkeer op de weg."
Naast een celstraf eiste het OM vandaag ook een rijontzegging van vijf jaar tegen de vader en zoon en een schadevergoeding voor de nabestaanden.