PvdA huiverig voor nieuwe aanbesteding regiotaxi

UTRECHT - De PvdA in Utrecht maakt zich zorgen over de nieuwe aanbesteding van de regiotaxi. De partij gaat het provinciebestuur daarom vragen stellen.
De gemeenten Utrecht en Stichtse Vecht en de provincie Utrecht stoppen met De Vier Gewesten, de vervoerder van Regiotaxi Utrecht, werd afgelopen dinsdag bekend.
"Hoewel de PvdA blij is dat er maatregelen genomen gaan worden, maakt de partij zich ook ongerust. Zo zijn er meldingen binnengekomen van bezorgde chauffeurs die vrezen voor hun baan", schrijft de PvdA in een persbericht.

AANBESTEDING

Het is de bedoeling dat de aanbesteding voor een nieuw vervoersbedrijf op 1 april 2018 is afgerond. De PvdA wil ook van de gedeputeerde weten hoe het tot die tijd moet met gebruikers van de regiotaxi. "Hoe ze ervoor gaan zorgen dat mensen niet nog eens een halfjaar in de kou blijven staan, is niet helemaal duidelijk", aldus de partij.

KRITIEK

De Vier Gewesten regelt de Regiotaxi in Utrecht en Maarssen en kreeg de afgelopen tijd veel
te verduren. Zo kwamen taxi's regelmatig te laat, ondanks de inzet van extra chauffeurs. Ook het aantal klachten is te hoog. Vorige maand drong de PvdA nog aan op
van het vervoersbedrijf.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.