Schurft bij drie medewerkers Diakonessenhuis Utrecht

UTRECHT - Drie medewerkers van ziekenhuis het Diakonessenhuis in Utrecht hebben schurft opgelopen. Waarschijnlijk zijn ze op het werk besmet geraakt. Begin oktober werd er in het ziekenhuis een patiënt met schurft behandeld.
Scabiës, de officiële benaming voor schurft, is een ongevaarlijke huidziekte. Volgens het ziekenhuis wordt schurft niet snel verspreid en is het niet schadelijk voor de gezondheid, maar kan het wel vervelende jeuk geven.
"Iedereen kan het krijgen, dit hangt niet samen met persoonlijke hygiëne. Het komt regelmatig voor op plaatsen waar veel mensen zijn, zoals zorginstellingen. Schurft is goed en afdoende te behandelen. De patiëntveiligheid is dan ook niet in het geding", laat het ziekenhuis weten.

VOORZORGSMAATREGELEN

Het ziekenhuis onderzoekt of meer mensen besmet zijn geraakt. Zo wordt geïnventariseerd of andere patiënten in dezelfde ruimte zijn geweest als de patiënt die vermoedelijk de bron van de besmetting was. Alle personen die mogelijk besmet kunnen zijn, krijgen een brief.
In elk geval is duidelijk dat de patiënt een korte periode een kamergenoot had. Deze persoon is geïnformeerd en wordt gevraagd zich te laten testen.
Mochten er meer mensen besmet zijn geraakt, dan kunnen zij zich laten behandelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.