Zeven bestuurders aangehouden na grootschalige alcoholcontrole

RHENEN/RENSWOUDE - Bij een grootschalige alcoholcontrole in Rhenen, Renswoude en Veenendaal zijn zeven bestuurders die met een te hoog alcoholpromillage achter het stuur zaten gesnapt. In totaal moesten 1.044 bestuurders blazen.

RENSWOUDE

De politie begon gistermiddag om 16.00 uur in Renswoude. In totaal moesten daar 460 bestuurders blazen, waarvan er twee teveel hadden gedronken en een proces-verbaal kregen. Het hoogst gemeten alcoholpromillage was iets meer dan 0,8 promille (boetes of rijontzeggingen worden doorgaans toegekend vanaf 0,5 promille).

VEENENDAAL

Daarna was het om 19.00 uur de beurt aan Veenendaal. Daar moesten 310 bestuurders blazen en hadden ook 2 bestuurders teveel gedronken. Het hoogst gemeten alcoholprommilage was 1,5 promille. Het rijbewijs van die bestuurder is ingevorderd.

RHENEN

Van 21.30 tot 22.45 uur stond de politie in Rhenen. Daar hebben 274 bestuurders moeten blazen en wederom zijn er 2 bestuurders met een te hoog promillage aangehouden.
Later in de nacht moest een 22-jarige dame na een reguliere alcoholcontrole haar rijbewijs inleveren. Als beginnend bestuurder blies zij 355 ugl (tussen 0,8 en 0,92 promillage). De invorderingsgrens van een beginnende bestuurder is 350 ugl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.