RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Sint Maarten Parade trekt door Utrecht

1/2
UTRECHT - In de binnenstad van Utrecht trok vanavond de Sint Maarten Parade door de straten. De tocht vol licht, lampionnen en muziek startte op het Domplein en eindigde bij Museum Catharijneconvent. Onderweg werden grote verlichte sculpturen meegedragen.

Meer dan 60 instellingen, waaronder AZC's, verzorgingshuizen en scholen hebben dit jaar gewerkt aan de lichtsculpturen. Ook de Old Stars van FC Utrecht liepen mee omdat de club zich aan Sint Maarten heeft verbonden.

Tot en met zondag 12 november staat Utrecht in het teken van Sint Maarten, de beschermheilige van de stad. Onder de titel "Feest van het Delen" zijn er de hele week evenementen. Er zijn onder meer stadswandelingen, debatten en kinderactiviteiten. En natuurlijk gaan op zaterdag 11 november de kinderen weer zingend langs de deuren.


LEUSDEN

Ook in Leusden was er traditiegetrouw weer een Sint Maartentocht. Kinderen beeldden in de Sint Josefkerk het verhaal van de heilige uit en gingen in optocht vergezeld door Sint Maarten op een paard en een dweilorkest naar de Marcuskerk. Daar kregen de kinderen snoep en anders lekkers. De kinderen in Leusden hebben ook voedsel meegenomen voor de voedselbank, in de lijn van het delen van Sint Maarten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht