Bewoners Overvecht willen geld voor verdieping randweg

UTRECHT - In Overvecht zwelt de kritiek aan op de opwaardering van de Noordelijke Randweg Utrecht (NRU). Actiegroep DROOM wil dat de provincie meer geld uittrekt voor een verdieping van de weg.
Maandag zal Provinciale Staten een besluit nemen over de begroting en de bewonersgroep wil dat daarin ook aandacht is voor de randweg. DROOM (De Randweg Overvecht Op Maat) vreest dat er onvoldoende budget is om de NRU te verdiepen bij alle verkeerspleinen op de route. DROOM roept bewoners van de wijk op te protesteren tijdens de behandeling van de begroting.

PLANSTUDIE

De planstudie naar de opwaardering van de randweg ligt op dit moment ter inzage en daarin wordt volgens DROOM duidelijk dat de geplande fly-overs een verslechtering worden voor Overvecht. Er zal volgens de bewonersorganisatie meer geluidsoverlast zijn en de viaducten tasten het beeld van de omgeving aan. De gemeente Utrecht heeft onder voorwaarden al 19 miljoen extra toegezegd, zegt DROOM. De organisatie roept de provincie op om ook "haar verantwoordelijkheid nemen".

KLIMAAT

Tegelijkertijd roept actievoerder Kees van Oosten de Utrechtse gemeenteraad op de
nog eens goed tegen het licht te houden. Namens zijn organisaties Utrechtse Bomenstichting, de Stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht en de Klimaatpartij schrijft hij dat de plannen voor de opwaardering "erg slecht zijn voor de Utrechters die langs de NRU wonen, slecht zijn voor de bomen langs de weg en uiteraard heel slecht voor het klimaat".
Met de plannen voor de opwaardering van de NRU speelt het college het kabinet in de kaart dat streeft naar de verbreding van de A27 bij Amelisweerd/Lunetten, aldus Van Oosten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.