Deze week in het nieuws: asbestbrand Nieuwegein en vermiste Edwin Takens

PROVINCIE UTRECHT - De berichten over de brand in Nieuwegein trokken deze week de meeste aandacht op de website van RTV Utrecht. Ook op het nieuws over de vermissing van de 48-jarige Edwin Takens uit Soest werd veel geklikt.
Een grote brand verwoestte zondag een veilinggebouw aan de Ravenswade in Nieuwegein. Rond 01.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven, maar daarmee waren de problemen nog lang niet voorbij. Bij de brand kwam asbest vrij en dat verspreidde zich over een veel groter gebied dan aanvankelijk werd gedacht.
De bedrijventerreinen Liesbosch en Laagraven waren een paar dagen niet of nauwelijks bereikbaar. Meerdere wegen, waaronder de N408, waren afgesloten in verband met de asbestwerkzaamheden.
De oorzaak van de brand is nog onbekend. Ook valt volgens de Nieuwegeinse burgemeester Backhuijs nog niet te zeggen wanneer het hele gebied weer vrij van asbest is.
In het Baarnse Paardenbos zochten mariniers donderdag mee naar de vermiste Edwin Takens (48) uit Soest. Op de parkeerplaats bij het bos vond de politie eerder die dag de witte Renault Kangoo van de vermiste chef-kok. Takens vertrok dinsdag vanaf zijn huis en kwam niet meer terug.
De zoektocht eindigde vrijdag zonder resultaat. Er zijn verder geen sporen van de 50-jarige Soester gevonden. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen voor een misdrijf en zijn er ook geen andere mogelijke zoeklocaties in beeld. De zoekactie wordt daarom voorlopig stilgelegd.
Door een kettingbotsing tussen afrit De Meern en knooppunt Oudenrijn zijn maandag urenlang vier rijstroken van de A12 afgesloten geweest. Rondom Utrecht zorgde de afsluiting in combinatie met de avondspits voor grote fileproblemen.
Door het ongeval ontstond een file van meer dan 20 kilometer in de richting van Utrecht. Mede door de al aangekondigde 'asbestspits' ontstond er maandag in de namiddag een verkeersinfarct op de snelwegen rondom de stad.