"Bezoekers waarderen Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug"

UTRECHT - De Utrechtste Heuvelrug is samen met de Hoge Veluwe en de Biesbosch het bekendste Nationale Park onder Nederlanders. Dat blijkt uit onderzoek dat de Heuvelrug zelf heeft gedaan. Daaruit bleek verder dat het Utrechtse natuurgebied het meest wordt bezocht door stellen en door gezinnen.
Driekwart van de Nederlanders is bekend met de term Nationaal Park, schrijft park. "Het spontaan opnoemen van Nationale Parken vindt men echter lastiger. De geholpen naamsbekendheid van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is 50 procent, waarmee het op de derde plaats komt van bekendste Nationale Parken van Nederland. Er is echter nog een flinke weg te gaan."
In het onderzoek is ook te lezen wat de bezoekers waarderen aan de Utrechtse Heuvelrug. "Ondanks dat de Heuvelrug door veel respondenten als versnipperd wordt ervaren, waarderen zij het DNA van het gebied. De meest voorkomende associaties bij de Heuvelrug zijn dan ook natuur, bos, mooi, heuvelachtig en rustig. Mensen komen vooral naar de Heuvelrug om er te fietsen, te wandelen en het culturele erfgoed te bewonderen."
De activiteiten op de Heuvelrug worden volgens het park beloond met een hoge score. "Wandelen wordt het hoogst beoordeeld: 83 procent van de respondenten beoordeelt dit met goed of uitstekend. De Heuvelrug wordt gezien als interessante bestemming voor een dagje uit. Bijna 7 op de 10 huidige bezoekers overweegt de Heuvelrug dit jaar of volgend jaar opnieuw te bezoeken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.