Tip over vermiste Edwin Takens levert niets op, zoektocht opnieuw gestaakt

SOEST - De zoektocht naar de vermiste Edwin Takens (48) heeft vandaag niets opgeleverd. Dat heeft het Coördinatie Platform Vermissing gezegd tegen RTV Utrecht. Vrijwilligers van de stichting kamden het bosgebied tussen Hilversum en Baarn en het Baarnse Bos uit. Daarbij was ook de politie aanwezig en er werden honden ingezet.
De zoekactie van vandaag was opgezet door het Coördinatie Platform Vermissing. Er werd bij Hilversum gezocht, nadat er gisteren een tip was binnengekomen van getuigen die Takens daar zouden hebben gezien. "Een echtpaar zag hem zitten op een bankje. Gezien het signalement en de gedragingen van de man werd besloten te gaan zoeken", stelt woordvoerder Wolter Huiskes.

VIJFTIG VRIJWILLIGERS

In eerste instantie werd er alleen door vrijwilligers gezocht, maar later was de politie er ook bij. In totaal liepen enkele tientallen mensen door het bos, stelt Huiskes. "Ik schat in dat er zo'n vijftig vrijwilligers waren. We hadden op iets meer mensen gehoopt, omdat we in een groot gebied moesten zoeken. Maar alles wat we wilden doorzoeken hebben we afgezocht. Helaas zonder resultaat."
Voorlopig laat Huiskes het zoeken weer over aan de politie. "Wij zijn in principe ook niet leidend. We verwittigen de politie altijd, want we willen ze ook niet voor de voeten lopen"

BEREID

Toch sluit Huiskes niet uit dat zijn stichting opnieuw zal gaan helpen met zoeken. "Mocht er weer een zoektocht geïnitieerd worden, dan zijn wij graag bereid om mee te helpen."
Takens wordt sinds dinsdag vermist. Zijn auto is teruggevonden in een bos bij Baarn, maar ieder ander spoor ontbreekt.

Tip over vermiste Edwin Takens levert niets op

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.