Boer gedupeerd na hooibalenbrand Lexmond

PROVINCIE UTRECHT - De brandweer is uren bezig geweest met het nablussen van de hooibalenbrand bij Lexmond. Op een boerenterrein langs de Driemolenseweg hadden zo'n 1200 exemplaren gisteravond vlam gevat.
"Het ging om een stapel van dertig meter diep, acht á tien meter hoog en vijftig meter breed ongeveer. Als dat in brand staat, komt er een hele hoop rook vanaf", aldus Arjen Boer van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.
Die rook was in de wijde omgeving te zien en te ruiken. Rijkswaterstaat heeft daarom nog steeds de maximumsnelheid op de A27 vanwege de vele rook tijdelijk aangepast.

HOOI EN STRO

Boer: "Rond een uur of vijf vanmorgen is onze laatste eenheid ingepakt. De stapel hooi is helemaal klein gemaakt en in een aantal weilanden neergelegd. Zodat het laatste restje stro kan uitbranden. Maar dat geeft minder rookoverlast dan waar we in het begin mee te maken hadden."
In oktober brak er ook al brand uit op het boerenterrein. Toen kon een gedeelte van de hooiberg behouden worden. "Nu is echt al het hooi en stro verloren gegaan", aldus Boer.

De brandweer heeft alles weer onder controle
Brand in een hooiberg in Lexmond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.