Instellingen

Utrechtse techniekweek: er zijn meer opties dan loodgieter of monteur

UTRECHT - In Utrecht begint vandaag het feest van de techniek. Een week lang wordt er van alles uit de kast gehaald om vmbo-leerlingen te laten zien dat werken in de techniek leuk is.
Ook moet de week leerlingen laten zien dat er meer mogelijkheden zijn dan een studie voor loodgieter of monteur. Zo krijgen de jongeren workshops en brengen ze bezoekjes aan bedrijven met verschillende technische beroepen.

ONTDEKKEN

"In de workshops gaan ze programmeren, ze leren omgaan met metaal en ze ervaren bijvoorbeeld hoe een drone werkt. En als ze op expeditie naar een bedrijf gaan, gaan ze naar bedrijven in de zorg, logistiek en designwereld. Het gaat erom dat het zo breed mogelijk is", aldus Inge Schwartz van ROC Midden Nederland.
Op de arbeidsmarkt is grote behoefte naar technisch geschoolde medewerkers. De organisatie van het event hoopt daarom dat veel kinderen een technische opleiding meenemen als ze een keuze gaan maken voor hun verdere schoolloopbaan.

TOEKOMST

Schwartz: "Je ziet ook een afname in keuze voor technische profielen in het VMBO en daarmee ook een afname in het aanbod bij scholen. We willen daarom het binden en boeien in het eerste en tweede jaar van leerlingen wat steviger neerzetten in deze regio."
In totaal doen er 1500 leerlingen mee aan het feest van de techniek. De week wordt voor de vierde keer georganiseerd.

1500 leerlingen doen mee aan de techniekweek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.