Geld voor kwetsbare patiënt achterstandswijk blijft uit

UTRECHT - Huisartsen krijgen geen extra geld voor de zorg voor kwetsbare thuiswonende ouderen en patiënten in achterstandswijken. Dat zegt InEen, de belangenorganisatie van huisartsen in Utrecht.
Zorgverzekeraars, huisartsen en het ministerie van Volksgezondheid hebben afgesproken dat er in 2018 meer financiële middelen zouden worden vrijgemaakt. Maar volgens de huisartsenorganisatie komen de verzekeraars deze afspraken niet na.

HUISARTSENPOST

"De problemen waar huisartsen voor staan zijn overduidelijk. Steeds verder oplopende druk op de huisartsenposten, meer en complexere zorg voor ouderen. En meer mensen die bij de huisarts aankloppen. Er is geld beschikbaar gesteld om deze problemen aan te pakken, maar verzekeraars geven dit niet door aan de zorgverleners'', aldus Martin Bontje, voorzitter van InEen.
De Landelijke Huisartsenorganisatie LHV in Utrecht zoekt nu naar een oplossing. "We gaan nu samen met het ministerie van VWS kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat verzekeraars knelpunten wel oplossen en investeren in de zorg", aldus voorzitter Ella Kalsbeek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.