Instellingen

Milieudefensie wil luchtwachters inzetten voor betere luchtkwaliteit

UTRECHT - Milieudefensie in Utrecht is op zoek naar mensen die acties willen organiseren voor een betere luchtkwaliteit. Deze zogenoemde luchtwachters moeten ook gaan controleren hoe gezond de lucht in steden is.
De rechter oordeelde afgelopen najaar dat de overheid op zo kort mogelijke termijn moet zorgen dat de luchtkwaliteit overal in Nederland aan de wettelijke Europese norm voldoet. Volgens de Utrechtse milieuorganisatie wordt die norm in ieder geval op 95 plekken in het land overschreden en daar moet verandering in komen.

LUCHTWACHTER

"Daarom gaan de luchtwachters daar als lokale luizen in de pels aan de slag. Ze controleren niet alleen de maatregelen. Ze voeren ook de druk op bij lokale politici, organiseren acties en maken mensen bewust van de luchtvervuiling in hun stad", aldus Anne Knol van Milieudefensie.
De lucht is het ongezondst bij drukke wegen in zeven steden en bij intensieve veehouderijen. Het belangrijkste knelpunt langs de weg in Utrecht is te vinden bij de Graadt van Roggenweg.
Maar ook in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Den Bosch en Arnhem voldoet de kwaliteit van de lucht niet aan de wet.

Milieudefensie zoekt luchtwachters: "Je bent de luis in de pels"
Milieudefensie wil luchtwachters inzetten voor betere luchtkwaliteit

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.