Zwanen en meerkoeten doodgeschoten in Waverveen, dierenambulance zoekt getuigen

WAVERVEEN - In Waverveen zijn twee zwanen en vier meerkoeten doodgeschoten. Volgens Dierenambulance De Ronde Venen en Amstelland valt dat af te leiden uit de verwondingen die de dieren hebben.
De zwanen werden gisterochtend gevonden op de Tienboerenweg. "We dachten eerst dat ze waren aangereden, maar we zagen kogelgaten zitten. Iedere zwaan heeft een kogel. We laten vanmiddag een röntgenfoto maken om te kijken of we nog meer te weten kunnen komen, bijvoorbeeld over het kaliber", aldus Mirjam Bosman, voorzitter van de dierenambulance. Maandagmiddag meldde de dierenambulance dat er ook vier dode meerkoeten met schotwonden zijn aangetroffen.

ZWAAN

Een derde zwaan is ook beschoten en is zwaargewond. Hij wordt op dit moment in de gaten gehouden. Bosman: "Hij zwemt nu bij een andere zwaan, maar hij is schuw. Het lijkt goed te gaan, maar dat is afwachten want hij kan alsnog achteruit gaan"
Vrijwilligers zijn woedend en zijn op zoek naar getuigen. Op Facebook heeft de dierenambulance een bericht geplaatst: "Wie heeft er iets gezien? Wie weet wie de zwanen heeft doodgeschoten? Tips worden vertrouwelijk behandeld."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.