Instellingen

Politie zet zoekactie Edwin Takens voort in Baarnse Bos

BAARN/SOEST - De politie zoekt vandaag opnieuw naar de vermiste Edwin Takens (48) uit Soest. De chef-kok wordt sinds dinsdag vermist. Zoekacties hebben tot nu toe niets opgeleverd.
Agenten zoeken met honden in het Baarnse Bos naar een spoor van de man. Aanleiding van de nieuwe zoektocht is de zoekactie van gisteren.
Honden van een particuliere vereniging toonden toen interesse bij de vijver 'grote kom' in het Baarnse Bos. Aan de andere kant van de weg die daarlangs loopt, is donderdag de auto van Edwin aangetroffen. De politie gaat vandaag met honden van de Landelijke Eenheid hier verder zoeken.

GEURSPOOR

"Onze honden tekenden gisteren. Dat houdt in dat ze misschien een geurspoor hebben opgevangen, maar daar nog niet helemaal zeker van zijn. Dan gaan ze bijvoorbeeld in het water happen. Naar aanleiding daarvan is besloten het SOAD in te schakelen om de vijver te kunnen uitsluiten", legt Marike Braakman van Dutch Rescuedogs uit. "Dat is dus iets anders dan een definitief geurspoor."
Gisteren leverde de zoektocht geen concreet spoor op. Particulieren kamden toen het bosgebied tussen Hilversum en Baarn uit.

Politie zet zoekactie Edwin Takens voort in Baarnse Bos

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.