Instellingen

Ontuchtverdachte Bart C. komt voor het eerst voor de rechter

© ANP
DE BILT - De verdachte in de Biltse ontuchtzaak moet vandaag voor de eerste keer voor de Utrechtse rechter verschijnen. Het Openbaar Ministerie verdenkt Bart C. ervan dat hij op een buitenschoolse opvang in De Bilt ontucht heeft gepleegd met jonge meisjes.
Vorige week liet het OM weten dat het onderzoek naar de 27-jarige medewerker van Partou nog in volle gang is. De zaak tegen de Utrechter wordt daarom nog niet inhoudelijk behandeld.

GEDWONGEN

C. wordt ervan verdacht dat hij zes slachtoffers heeft gedwongen om onzedelijke handelingen bij hem te verrichten. Ook zou hij een zevende kind zijn geslachtsdeel hebben laten zien.
"Het betreft meisjes die op de opvang zaten en daar aan de zorg van de verdachte waren toevertrouwd", stelt het OM. "De feiten zouden plaats hebben gevonden in de periode tussen 1 januari 2016 en 8 augustus 2017."

AANGIFTE

De Utrechter werd
opgepakt. Ouders hadden aangifte gedaan, omdat ze vermoedden dat hun twee dochters misbruikt waren door de bso-medewerker. Nadat Partou de zaak over deze twee zusjes naar buiten bracht, deden meer ouders melding van mogelijk misbruik door de verdachte.
Het OM heeft alle meldingen vervolgens serieus bekeken. "Gesprekken hierover met de zedenrecherche leidden tot vier nieuwe aangiften. De officier van justitie heeft na onderzoek besloten de verdachte ook naar aanleiding van deze aangiften te vervolgen."

GELIEFD

C. werkte al vijf jaar bij Partou en had een Verklaring Omtrent het Gedrag, ook wel bekend als een verklaring van goed gedrag. De schok bij ouders en kinderen was groot, te meer omdat hij erg geliefd was.
De verdachte deed eind augustus een zelfmoordpoging in zijn cel. Na een korte ziekenhuisopname moest hij terug naar de gevangenis, waar hij nog steeds vastzit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.