Instellingen

PvdA Utrecht maakt kandidatenlijst bekend: jonge mensen in top 5

© Desiree Meulemans
UTRECHT - De Utrechtse tak van de PvdA heeft een concept-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar gepubliceerd. Aanvoerder in het overzicht is de al eerder gekozen lijsttrekker Rick van der Zweth, met zijn 26 jaar een jonge kandidaat.
In de top 5 staan verder twee nieuwe namen: de 36-jarige Hester Assen op de tweede plek en de 33-jarige Ilse Raaijmakers op vier. Op nummer drie staat raadslid Bülent Isik. De top 5 wordt compleet gemaakt door Mounhim Tahtahi.

LIJSTDUWER

Hans Spekman is net als vier jaar geleden lijstduwer. De bekende PvdA'er en oud wethouder van Utrecht nam bijna een maand geleden
als partijvoorzitter. Door de historische nederlaag bij de Tweede Kamerverkiezingen moest hij zijn functie neerleggen.
Huidig raadslid Bouchra Dibi stelde zich eerder kandidaat voor het lijsttrekkersschap, maar trok zich terug toen Van der Zweth zich aanmeldde voor de functie. Zij staat dit jaar niet meer op de kandidatenlijst. Hetzelfde geldt voor raadslid Gadiza Bouazani.

'TOPTEAM'

De politieke partij zegt bij de samenstelling, onder leiding van Agnes Jongerius, gekeken te hebben naar persoonlijke kwaliteiten en effectiviteit voor een toekomstige fractie. "Op die manier kan de PvdA, ongeacht van het aantal zetels, een topteam in de raad brengen."
Op dit moment heeft de PvdA vijf zetels. Op 22 november wordt de lijst definitief vastgesteld op de algemene ledenvergadering.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.