Instellingen

Kerstkoor zoekt mannelijke zangers: "Misschien vinden ze het te spannend"

Het kerstkoor zong in UVandaag.
Het kerstkoor zong in UVandaag. © RTV Utrecht
WIJK BIJ DUURSTEDE - Het duurt nog maar een week of zeven tot de kerstdagen weer aanbreken. Het gelegenheidskoor 'Kort maar Krachtig' uit Wijk bij Duurstede is daarom al lang en breed begonnen met de voorbereidingen voor haar optredens. Maar er is één probleem: het koor heeft bijna geen mannelijke zangers.
"Ik zou wel willen dat die wat meer aanwezig zijn", vertelde dirigent én medezanger Ron van der Wens vanavond in UVandaag. "Zingen is het achterste van je tong laten zien. Misschien is dat voor de meeste mannen net iets te spannend."
Het koor beschikt nu over vier mannelijke zangers, en kan er naar eigen zeggen nog wel vier bij gebruiken. Maar vrouwen zijn ook nog van harte welkom, want 'Kort maar Krachtig' heeft in de aanloop naar de kerstoptredens nog wel wat extra versterking nodig.
Afgelopen week zijn de voorbereidingen voor het feestproject begonnen. Er wordt toegewerkt naar optredens op de Wijkse kerstmarkt op 16 en 17 december. Liefhebbers en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via ronvanderwens@gmail.com.

Wijks kerstkoor zoekt mannelijke zangers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.