Uitslaande brand in Zeist, vlammen uit dak

ZEIST - De brandweer is massaal uitgerukt naar een grote brand in Zeist. Bij een huis in de wijk Nijenheim sloegen de vlammen naar buiten. Ook korpsen uit omliggende gemeenten zijn opgeroepen.
De brand woedt op de bovenverdieping van een tussenwoning. De voorkant en de achterkant van het huis stonden in lichterlaaie. De straat voor het rijtje huizen is tijdelijk afgesloten, zodat de brandweerlieden de brand ongehinderd kunnen bestrijden. Na ongeveer anderhalf uur leek het vuur onder controle, maar het nablussen duurde uiteindelijk nog tot na 10.00 uur.
Volgens de brandweer zijn alle bewoners uit het huis. Ook de buren zijn in veiligheid gebracht en worden verderop in de straat opgevangen. Het lijkt er volgens een woordvoerder op dat het huis niet meer te redden is. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat. De gemeente Zeist laat controleren of de constructie van het rijtjeshuis nog stabiel is.
UPDATE: Het lijkt erop dat de brand in de keuken is ontstaan. Dat hebben de bewoners tegen onwonenden gezegd. De brandweer onderzoekt dat vermoeden.

6.20u - Brandweer over brand in woonhuis Zeist
Beelden van de uitslaande woningbrand in Zeist
Bekijk hier een reportage over de woningbrand in Zeist

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.