"Verwoestende brand Zeist begon in keuken"

ZEIST - De grote brand die een huis in Zeist vrijwel volledig heeft verwoest lijkt ontstaan in de keuken. Dat zegt een omwonende tegen RTV Utrecht. De brandweer deelt dat vermoeden, maar zegt dat daar nog wel onderzoek naar moet worden gedaan.
Rob Deckers werd vanmorgen vroeg gewekt door de deurbel, omdat een van de huizen in het blok waar hij woont in lichterlaaie stond. De bewoners, een gezin met twee jonge kinderen, waren inmiddels in veiligheid gebracht. Deckers en zijn buurvrouw ontfermden zich over hen.
Deckers hoorde dat de man des huizes gewekt was door het brandalarm. "Op dat moment stond de benedenverdieping al vol rook en sloegen de vlammen alle kanten op. Hij heeft zijn kinderen en zijn vrouw wakker gemaakt en toen hebben ze via het raam de woning verlaten. In hun pyjama, ze hadden verder niets bij zich."
Volgens Deckers hadden de slachtoffers toch al een trieste dag. Vandaag zouden ze naar de uitvaart van een familielid gaan.
De brand heeft grote schade aan het rijtjeshuis in de wijk Nijenheim veroorzaakt. Het interieur is verwoest en het dak is grotendeels verdwenen. De schoorstenen moeten worden afgebroken om instorting te voorkomen. Bij de buren aan weerszijden worden uit voorzorg de wanden gestut.

Omwonenden Rob Deckers over grote woningbrand in Zeist
Bewoners vluchten via raam uit brandend huis Zeist

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.