Veiligheidsavond IJsselstein: "Veiligheid maken we met zijn allen"

IJSSELSTEIN - Hoe maak je je eigen woonwijk zo veilig mogelijk? En wanneer is een wijk nou echt veilig? Over deze vragen buigen de inwoners van IJsselstein zich vanavond samen met burgemeester Patrick van Domburg tijdens een speciale informatieavond.
Ook de politie en welzijnsorganisaties zijn van de partij. Het doel van de avond is om bewoners te leren wat verdachte situaties zijn. Verder wordt er ook uitgelegd hoe ze dan moeten handelen.
"In 2015 hadden we een gunstig jaar met heel weinig inbraken. En in 2016 nam het aantal inbraken weer toe, dat heb je in andere gemeenten ook wel eens. Dat zijn van die inbraakgolven en dus hebben we gezegd dat we een aantal maatregelen gaan nemen. Bijvoorbeeld avonden houden waardoor mensen alerter worden", aldus burgemeester Van Domburg.

INBRAKEN

De veiligheidsavond is een initiatief van bewoners. Volgens de burgemeester hebben zijn inwoners zelf ook een belangrijke taak om het aantal inbraken in de gemeente te verminderen. En daarom werkte de gemeente graag mee aan het verzoek.
"Veiligheid maken we met zijn allen. Maar je begint eerst bij jezelf na te gaan of je zelf je eigen veiligheid kan vergroten. En meestal is het zo dat veel woningen niet zijn voorzien van goed hang- en sluitwerk", aldus Van Domburg.
De avond begint vanavond om 19.30 uur in de ontmoetingskerk.

Burgemeester Domburg: "Veiligheid maken we met zijn allen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.