Politie klaar met onderzoek naar ontuchtverdachte Bart C.

DE BILT - De politie heeft het onderzoek naar ontuchtverdachte Bart C. afgerond. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekendgemaakt. Justitie verdenkt hem van ontucht met zes meisjes op een buitenschoolse opvang in De Bilt.
Vandaag staat de 27-jarige Utrechter voor het eerst voor de rechter, in een pro-formazitting. Nu het OM over de volledige onderzoeksresultaten beschikt, hangt het alleen nog van de advocaat van C. af of de inhoudelijke behandeling snel kan beginnen. Mogelijk dient hij vanmiddag extra onderzoekswensen in.

ONZEDELIJKE HANDELINGEN

Bart C. werkte vijf jaar bij kinderopvang Partou. Hij werd eind augustus aangehouden, nadat de ouders van twee meisjes aangifte tegen hem hadden gedaan. Toen de zaak openbaar werd gemaakt kwamen er meer meldingen van mogelijk misbruik. C. wordt er inmiddels van verdacht dat hij zes slachtoffers heeft gedwongen om onzedelijke handelingen bij hem te verrichten. Een zevende kind zou hij zijn geslachtsdeel hebben laten zien.
C. werkte al vijf jaar bij Partou en had een Verklaring Omtrent het Gedrag, ook wel bekend als een verklaring van goed gedrag. De schok bij ouders en kinderen was groot, te meer omdat hij erg geliefd was. De verdachte deed eind augustus een zelfmoordpoging in zijn cel. Na een korte ziekenhuisopname moest hij terug naar de gevangenis, waar hij nog steeds vastzit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.