RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht wil omwonenden betrekken bij ontwikkeling polder Rijnenburg

UTRECHT -

De gemeente Utrecht vraagt inwoners van Nieuwegein, IJsselstein en Utrecht mee te denken over polder Rijnenburg. Vrijdag organiseeert de gemeente daarom bijeenkomsten in winkelcentrum Galecop in Nieuwegein, winkelcentrum de Veldhof in Utrecht en winkelcentrum de Clinckhoeff in IJsselstein.

Ambtenaren gaan er langs om eventuele vragen te beantwoorden. Polder Rijnenburg is namelijk een beoogde locatie voor een duurzaam energiepark met windmolens en zonnepanelen.


RIJNENBURG

Ook spreken gemeentemedewerkers mensen aan om ze op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen in het gebied. De gemeente wil dat zoveel mogelijk mensen goed op de hoogte zijn en meedenken over de ontwikkelingen van het energielandschap.

"Wees erbij en praat mee. Voeg iets toe aan de scenario's die worden ontwikkeld", zegt een woordvoerder. Het betrekken van omwonenden van Rijnenburg is belangrijk voor de gemeente Utrecht: "We vragen mensen in ieder geval om in dit proces goed mee te lezen."

Een groep van vijftien personen uit de omgeving gaat uiteindelijk een aantal scenario's voor het energiepark ontwerpen. Naar verwachting beoordeelt de Utrechtse gemeenteraad deze plannen voor aankomende zomer.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -